Om föreningen

Älvsbyns Forskarförening bildades 2006 som en ideell förening med syfte att främja släkt– och bygdeforskning inom Älvsbyns  kommun. Vi samlas på Biblioteket där vi fått en egen hörna, Forskarhörnan och ett litet utrymme för våra datorer, kallat Grottan. Vi träffas varje vecka och jobbar med olika projekt samt ställer upp för de som vill få hjälp med sin forskning.  Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

Genom åren har det blivit en del större projekt som boken Byar i södra Älvsbyn, Bildarkivet, Utställning till Kyrkan 200 år och Gravstensinventeringen.

Studiecirklar och kurser har vi när intresse finns och vi samarbetar ofta med ABF.

Vi driver en hemsida och en Facebooksida för att ge våra medlemmar och allmänheten information. Till detta kommer också vår medlemstidning Byabladet som alla medlemmar får.

För 2022 är medlemsavgiften 150:-/år och för ungdomar tom. 25 år, 50:- Medlemsavgiften betalas in till Bankgiro 5948-4709

Forskarhörnan, Älvsbyns bibliotek

Forskarhörnan är bemannad på måndagar kl 15-17.30 under januari till april samt augusti till november. Under våren 2023 har vi på prov, förlängt öppethållande till kl 20.00 varje första måndag i månaden. Med den förlängningen hoppas vi att de som arbetar dagtid ska komma och besöka oss.
Du kan få hjälp med din forskning eller bara ta en fika och träffa andra forskare.

Forskargrottan är tillgänglig hela året på de öppettider som Biblioteket har. Som medlem kan du låna nyckel i receptionen.

För medlemmar

Här finner du Byabladet, protokoll, verksamhetsberättelser, bouppteckningsregister mm
OBS! Det krävs lösenord som du fått som medlem. Glömt lösenordet? Kontakta ordförande.

Byabladet och Protokoll