
Utställare på mässan
Utställarna är en blandning av ideella föreningar, släktforskningsföretag och organisationer med historisk inriktning. Här kommer vi att fylla på med alla utställare på Norrländska Släktforskarhelgen allt eftersom de anmäler sig. De som hittills har meddelat att de kommer att vara med är:
Arkiv Digital
Arkiv Digital är Sveriges ledande internettjänst för släktforskare. Hos oss finns allt du behöver för att söka efter dina rötter; källorna, registren och släktträdet.
Arvidsjaurs Släktforskarförening
Vi visar Arvidsjaurs historia i bilder och berättar om föreningens verksamhet.
AsynjaArt – DNA-släktforskare med pensel i hand
Jag målar släktträd i akvarell efter din släktforskning och dina önskemål. Målningen kan innehålla din släktgård, släktvapen eller en favoritblomma. Annars DNA-släktforskar jag för att hitta din saknade pappa, farfar eller morfar. Hälsningar, Anna
Boden Överluleå Forskarförening
Föreningen visar material från sitt forskningsområde.
DIS-Nord
DIS-Nord presenterar DIS som står för “Föreningen för datorhjälp i släktforskningen” och demonstrerar släktforskningsprogrammet Disgen och appen Släkten som visar släktforskningen i en mobiltelefon eller en surfplatta med mera.
Erasmie & Erasmie
Författaren Mats Erasmie som har skrivit romanserien Dödskaravanen om utvandringen från framför allt norra Sverige till Brasilien, erbjuder sina böcker till försäljning.
Family Tree DNA
FTDNA kommer inte själva till Norrländska Släktforskarhelgen, men vi erbjuder DNA-testning hos dem. I montern finns erfarna DNA-släktforskare som kan svara på frågor kring DNA-test i allmänhet och även hjälpa dig med funderingar du kanske har när det gäller din DNA-släktforskning.
Hitta Pappa
DNA-detektiven Johanna Hegethorn Lindh erbjuder sina tjänster att hitta okända anor.
Matarengi Forskarförening
Matarengi forskarförening (i Övertorneå) delar med sig av sina kunskaper om släkter i Tornedalen. Som medlem i föreningen får man tillgång till språkforskaren Erik Wahlbergs omfattande släktutredningar.
One2Tree
One2Tree är ett verktyg som gör det lätt att söka gemensamma anor i dna-matchernas släktträd.
Pitebygdens Forskarförening
Välkommen till Pitebygdens Forskarförening, en ideell förening som sedan 1982 arbetar för att underlätta möjligheterna för släkt och hembygdsforskning i Pitebygden. Vi visar och säljer produkter som är till stor hjälp i din släktforskning i hela Pite Älvdal. Vi har även Porträtt i Norr. Besök oss!
Riksarkivet Härnösand
Riksarkivet är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Kulturdepartementet. Riksarkivet har ansvar för den statliga arkivverksamheten och för arkivvården i landet. I arkiven finns källorna till vår historia och redskapen att förstå den tid vi lever i.
Skelleftebygdens Släktforskare
Vi visar olika forskningsmaterial som vi har om vårt geografiska område.
Södra Västerbottens Släktforskare
Föreningen med ca 400 medlemmar organiserar släktforskare i och/eller med intresse för södra delen av Västerbottens län, dvs kommunerna Umeå, Nordmaling, Vännäs, Vindeln och Robertsfors med närområden. Vi ger ut medlemstidningen Släkten och arrangerar kurser, möten och föredrag. På släktforskarhelgen visar vi material från vårt område.
Älvsbyns Forskarförening
Älvsbyns Forskarförening som är arrangör av Norrländska Släktforskarhelgen har flera intressanta böcker och annat material om Älvsbybygdens historia till försäljning, och visar även gamla fotografier från Älvsbyn samt en hembygdsutställning med gamla föremål från bygden.
Boka monter och tillbehör
Boka plats som utställare på Norrländska Släktforskarhelgen genom att fylla i formuläret som du kommer till genom att klicka här. Vi väntar föreningar, organisationer och företag med inriktning på släktforskning och historia, och många besökare.
Pris för monterhyra är för ideella föreningar 200 kr och övriga 500 kr.
I monterhyran ingår ett bord som är 120×60 cm och två stolar, el och utställarbevis (entré) för två personer. Ytterligare utställarbevis kostar 50 kr/st, dock max 5 st. Ytterligare ett bord och två stolar kostar 50 kr för ideella föreningar och 100 kr för övriga. Det kommer att finnas ett eluttag vid varje monter. De som behöver flera uttag måste själva ta med sig grenuttag och förlängningssladdar.
Frågor om eventuell ytterligare utrustning kan skickas till norrlandskaslaktforskarhelgen@gmail.com så försöker vi lösa det. Det är möjligt att skicka material i förväg till mässhallen. Använd samma mejladress för frågor om det.
Det finns möjlighet att göra i ordning sin monter från klockan 13.00 fredag 26 maj. Lunch och fika kommer att serveras i folkhögskolans restaurang både på lördagen och söndagen. För boende och bankett se under rubriken Besökare i menyraden här ovan.