Efterlysningar

Saknar du uppgifter om någon eller något i din forskning, söker du en bild eller har du någon annan fråga som rör släkt- och bygdeforskning i Älvsbyn så ställ den här. Det är inte alls omöjligt att någon kan svara.

8 reaktioner på ”Efterlysningar”

 1. Cecilia Renlund

  Hejsan Älvsbyns forskarförening!

  Här kommer en fråga jag hoppas att ni kanske skulle kunna hjälpa mig med. Jag har under en längre period tänkt mig börja leta i arkiv efter släktingar som en del i mitt konstnärliga arbete. Jag inte kontakt med någon av de som finns i livet och ja, det är en lång historia! Hur som helst, ikväll började jag googla mitt namn, (Renlund) och den ort jag vet där släktingar levde (Älvsbyn) och på er hemsida lyckades jag hitta information jag aldrig vetat om, bland annat om min farfar, hans många syskon och deras föräldrar. Tack för det! Men jag har en ytterligare fundering.

  Min farfar var Bertil Renlund född 1915, och hans 50-års jubileum fanns i en av era scannade artiklar, och även hans familjehus i Nybyn. I jubileumsartikeln står det att han är gift, men hennes namn finns ej med. Alltså min farmor. Jag lyckas inte hitta någon information om henne eller hennes födelsenamn och hemort, det enda jag vet är att hon dog innan jag föddes 1993. Kan det vara så att ni vet något om det? Eller vet hur jag kan ta reda på det? Hade gärna kommit på ett av era möten men är nu för tiden bosatt i södra Sverige.

  TACK så hjärtligt på förhand
  /Cecilia

 2. Linnea Hedkvist

  Hej
  Har frågat tidigare men har tyvärr inte kvar svaret. Jag funderar kring födelseböckerna i Älvsbyn från 1809 till 1832 som inte finns i Arkiv Digital. Jag söker en kvinna född 1811
  Hälsn Linnea

  1. Födelseböcker för Älvsby Församling åren 1809-1832 saknas. Ett sätt att hitta dem är om man söker i Piteanor. Annars måste man leta igenom husförhörslängden. Om du har tillgång till Arkiv Digital kan du försöka söka på barnets förnamn och årtalet 1811.

 3. Emma Lilliesköld

  Hej! Min morfars pappa och även min morfar höll till en del i Älvsbyn i början och mitt av förra seklet. Jag försöker hitta lite spår av det. Min morfar hette Fabian Barnekow och föddes 1912.
  Mvh/ Emma

  1. Börje Isaksson

   Hej Emma!
   Barnekows förehavanden i Älvsbyn finns beskrivet på hemsidan i bildarkivet ”Konradsområdet” bild 71-73 mvh Börje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *